Shrek - Nu och för alltid (2010)

2011-01-21 @21:26:00
Jag är glad att mina för hoppningar inte var särkilt höga för denna film, för annars hade jag blivit riktigt besviken. Jag tyckte gott och väl att filmen kunde ha slutat vid Shrek den tredje (2007). Shrek & Fiona skaffade barn och fick sitt lyckliga slut som alla barn- och familjefilmer har, vad mer kunde man begära? Men istället valde Dreamworks att tänja ut historien ytligare lite till, försöka mjölka fram några lättförtjänta dollar till (för alla går väl och se på Shrek efter tre lyckade filmer tidigare, eller hur?).

 

Men tillbaka till recensionen. I det stora hela så var filmen okej, men inte mer än okej. Självklart satt man och fnissade till i vissa scener, men den höll inte alls samma standard som de tidigare filmerna. Redan när filmen började kunde man förutspå vad som skulle hända i nästa scen och slutet var helt uppenbart. Och filmen var fullproppad med en massa moralkakor (som, av okänd anledning, alltid måste proppas i de flesta amerikanska filmerna), något jag endast satt och störde mig på under filmens gång.

 

Så summan av kardemumman; du kan gå och se den, men du kan lika väl ignorera det faktum att filmen faktiskt gjorts. För hade jag fått välja kunde jag lika väl struntat att se i den sista filmen (den kändes bara som om de gjort för att den var tvungen att göras i vilket fall som helst) och hållit mig med slutet i trean. Det slutet hade funkat väl som ett avslut.

 

(Bilderna är snodda från IMDb.com)

Shrek – Nu och för alltid
Shrek Forever After (original titel)
2010
Mike Mitchell

2/5

Åsikter, kärleksbrev & kommentarer från:

Vad har du på hjärtat?

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (syns bara för mig)

URL/Bloggadress:

Åsikt, kärleksbrev eller kommentar här:

Trackback
RSS 2.0